onsdag 22 september 2010

22/9 Dag 85

Mein Gott! Upptäckte precis att dollarn står i 6,85! Det första jag gör imorgon är att gå och ta ut pengar till hyran - jag kommer spara 600 kronor!

Och så lite sämre ekonomiska nyheter. Om kreditkortsräkningen var en glad överraskning förra månaden så var det tvärt om den här månaden - obehaglig överraskning. Men det beror inte på min överdrivna shopping utan på alla hotell jag bokat inför 10-års/bröllops/semester-resan. Som tur är... Annars hade jag haft dåligt samvete...

Okej, har tagit mig en närmare till på räkningen och nu är jag riktigt förvirrad. Varför står det olika summor på olika ställen och varför verkar de inte vilja ha hela beloppet? Suck... Det ska bli så skönt att klippa sönder det här krångelkortet när jag kommer hem igen (som på Lyxfällan!). Kreditkort är tydligen för komplicerat för mig, och det ska jag kanske vara glad för i och för sig.

När jag tittade ännu noggranare upptäckte jag att mina CSN-pengar inte kommit in heller. Varför? De brukar ju alltid komma några dagar efter att studieförsäkran skickats in. Men de krånglade förra året också, efter två inskickade studieförsäkringar fick jag mina surt förvärvade pengar. Kanske de ville krångla till det för mig i år också?

Det är tydligen tal om att praktiklönen ska avskaffas i januari - vad är det för dum idé? Det går ju inte! Hur ska jag kunna betala dubbel hyra (eventuellt)? Och jag får ju inget studiebidrag under sommaren och kan inte sommarjobba heller eftersom jag har praktik på fulltid. Det här förstör våra planer ganska totalt. Om Jocke ska börja plugga (som jag hoppas på) får vi leva väääldigt snålt under våren, och förutsättningen fär att det då överhuvudtaget ska fungera är att jag får praktik inom pendlingsavstånd, och då är egentligen inte Örebro eller Västerås ett alternativ heller eftersom det är nästan 6 mil till båda ställena vilket skulle innebära 3000 i bensinkostnader. Suck, då måste jag börja tågpendla igen, det är ju lite billigare i alla fall. Vill inte!! Jag som hade sett fram emot att äntligen ha lite pengar och inte behöva ha dåligt samvete för att jag köper dyr vegetarisk mat istället för 10-pack grillkorv för 10 kronor... Ja, ja, man kan väl leva på makaroner också.

Nu har Judith åkt till Chicago och lämnat mig alldeles ensam... Katten kommer hinna göra mig tokig innan hon kommer tillbaka på söndag - släpper jag inte in henne på rummet står hon utanför och skriker och river på dörren och när jag släpper in henne ska hon vara i mitt ansikte hela tiden. Så då kastar jag ut henne igen varpå hon ger mig världens mest övergivna och ledsna blick som ger mig så dåligt samvete så att jag släpper in henne igen...

När jag hade vinkat av Judith gick jag ut lite. Det hade redan börjat bli mörkt och gatlamporna är så dåliga här så det var tur att jag tog mina gamla vanliga väg annars hade jag väl nästan gått vilse i mörkret. Deras gatlampor är mer som små lyktor, felplacerade för fotgängare dessutom eftersom det mellan trottoaren och vägbanan ofta finns en rad med träd här så skymmer träden det lilla ljus som finns och man ser ingenting. Jag var mest orolig över att gå in i ett spindelnät för spindlarna här är ingenting att leka med och absolut inget man vill ha i ansiktet!

Amerikanerna verkar inte vara mycket för mysbelysning i fönstren heller, det är så mörkt i alla fönster! Men där jag bor finns det inte ens fönsterbrädor så var skulle man ställa fönsterlampan?

Just ja, jag har ju faktiskt varit på labbet idag också. Fem rundor till sjukhuset blev det, två patienter vars blod skulle centrifugeras och frysas ner. Angela kom förbi för att äta lunch och säga hej men på grund av en patient som inte kände för att dyka upp i tid fick jag hoppa över den roliga lunchen med Angela (hon är jätterolig!) och äta lunch i min ensamhet klockan 15 istället. Inte min kopp te.

2 kommentarer:

  1. Här i England har vi inte heller några fönsterbräden och definitivt inga lampor i fönstrerna, jag och min fästman har hamnat i en otroligt stor kulturkrock (eller det var nog en överdrift) då alla engelsmän drar för gardinerna så fort det blir mörkt ute, jag går och drar isär på en gång!

    SvaraRadera
  2. Likadant här, persiennerna nere eller gardinerna fördragna, man undrar ju vad de har att dölja där bakom...

    Ha, ha, ni får försöka att inte låta gardinerna bli en anledning till skiljsmässa... =)

    SvaraRadera