söndag 7 november 2010

7/11 Dag 131

Hmmmm, mamma åker hem och antalet bloggläsare ökar med 25 personer.... Är det hon som sitter och tittar på min blogg flera gånger om dagen... Hmmmm...

Idag hamnade jag mitt i min fjärde filminspelning (idag tvärs över gatan där jag bor) sedan förra fredagen - är jag i Los Angeles eller vad?

Jag hade helt glömt bort att klockan skulle ställas fram en timme idag, så jag vaknade vid 7,45 och var väldigt positivt överraskad över hur pigg jag var. Ända tills jag gick ner i köket och såg att klockan på micron gick en timme före. Min amerikanska mobil ställer tydligen om sig själv, det är mer än min svenska mobil någonsin lyckats åstadkomma...

Så gott om tid hade jag att äta frukost och göra mig iordning (testade min nya root lifter, den fick håbottnen att klia som en galning och inte blev det så bra heller. Det krävs nog lite träning. Det kan ju omöjligt vara så att jag köpt ineffektiva saker bara för att de var i en fin förpackning!) och sen var jag först av alla i väskaffären. Men väl där insåg jag att väskan jag tittat på igår faktiskt var ganska liten, så istället valde jag ut en fin, stor, billig, lila väska. German plum heter faktiskt färgen, myyyycket exklusivt.... Inte bara lila alltså. Och specialiserad för Europaresor var den också, i alla fall stod det så på etiketten.

Insåg mitt misstag när jag kom hem:

Den är extremt stor! Om jag fyller den här får jag så mycket övervikt att jag inte får ta med den på planet. Den rosa, fina, trasiga till höger vägde 25 kilo på hitvägen och då var den relativt fullpackad. Så om jag packar den fina, lila, hela väskan full blir det nog 40 kilo. Jag får ta med 32 på planet... Måste köpa en sån där praktiskt liten resevåg så jag har lite koll på vad den väger även i New York.

Sen var min energi totalt slut och eftermiddagen var full av irritationsmoment - datan började krångla och massa annat strul hände så att jag inte alls hann skriva färdigt det jag hade tänkt hinna med under helgen. Suck, vad irriterad jag blir! Det ska ju vara färdigt om 12 dagar!

Fast en liten positiv sak var att jag kollade upp vilka masterprogram de har i Uppsala och förutom det i klinisk farmaci finns det jättemånga som verkar väldigt intressanta! Ett som verkade bra var ett program i biomedicin och läkemedelsutveklig ur ett biomedicinsk perspektiv. Men de hade 800 sökande från hela världen till 30 platser förra året så det kanske är lite svårt att komma in på tyvärr... Men så fanns det ett program i virologi, något annat i läkemedelsutveckling och lite annat smått och gott. Det kanske skulle vara roligt att plugga lite till ändå! Jag känner mig inte riktigt redo för verkligheten än... Och så finns det ju så mycket intressant som jag fortfarande inte har lärt mig! Vi får se hur saker och ting utvecklar sig under våren...

Desperate Housewives väntar! Och vänligen notera att jag stavade rätt den här gången - 15-åriga lillasyster upplyste mig förra söndagen om att jag har stavat fel på "Housewives" i flera veckors tid... Just ja, de hade kommit hem som de skulle, till och med en timme för tidigt på grund av medvind. Skönt att det gick bra och att ingen dog på vägen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar