fredag 23 september 2011

Gödkalven

....som en av sköterskorna sa igår "Han ligger bara här som en gödkalv och väntar på att gå upp i vikt så att han får åka hem". Låter bra!

Igår kväll hade vi så roligt med att fylla i papper från Förskringskassan så att jag inte hann lägga in några bilder, det får bli dubbelt så många idag istället!

Jag försöker med en liten film också:



Läkarsamtalet igår gick bra, förutom att det kom en akut förlossning emellan (precis som förra gången) så att vi fick vänta i en evighet på att han skulle komma tillbaka. Doktorn sa i alla fall att det här var som att ha ett kvartssamtal med den bästa eleven i klassen och att han egentligen inte hade något att säga till oss, Vilhelm ökar i vikt som han ska, han äter, sover och uträttar sina behov som han ska och allt är som det borde vara fast bättre.

Det där med uträttandet av behov är lite roligt. På den här avdelningen är avföringsvanor det enda föräldrarna verkar vara intresserade av att diskutera och när det har kommit något i blöjan ska det undersökas och analyseras form och färg och sedan ska det kryssas i på en lista vad resultatet blev. Mycket intressant... Idag sa Jocke till och med att Vilhelm var så söt när han pruttar, hmmmm.... Men jag är ändå lite imponerad av att en så liten kropp kan åstadkomma så mycket ljud!

Nu kom jag ifrån ämnet lite. I alla fall sa doktorn att nu dröjer det inte länge innan vi får ha med oss honom in på rummet på dagarna, vet inte hur de gör på nätterna, jag har knappt sett någon familj som tar hand om barnen efter läggdags, det är ju lite konstigt. Känns som att man är här på semester ibland...

Så här brukar det se ut en stund innan maten om han inte får lite extra mat från mig - bit på fingrarna eller nappeneller filten eller Jocke (om han sitter där börjar han också söka efter bröstet, det går mindre bra kan man säga):


Det där med amningen har ju varit lite svårt för honom att få till, men nu har jag fått tag på världens bästa uppfinning, en amningsnapp!

Den stimulerar gommen på något sätt så med den sitter han som klistrad och får i sig massor med mat verkar det som, man får nästan dra bort honom för att han inte ska kvävas när han somnar (det är ju inte lätt att komma ihåg att andas när man sover!) 

Stor blöja på liten kropp:

Vaken:

Tittut!

Dags att sova igen....
 Man kan sova vid blöjbyte också:


Jag längtar tills vi får ta bort alla sladdar och elektroder så att man kan hantera honom som en helt vanlig bäbis utan att behöva ta hänsyn till huruvida elektroderna sitter som de ska eller om man har trasslat i sig i dem eller något liknande störningsmoment. Alltid när han ligger som skönast börjar den där skärmen pipa för att någon elektrod har lossnat eller sitter snett och då måste man vända på honom för att sätta dit den igen, tur att han inte är så lättväckt...

Jocke var hemma en sväng igår pch hittade två paket - ett från mammas jobbarkompis och ett från mammas och pappas granne:

Han kommer bli jättesöt i byxorna och filten kommer hålla honom varm hela vintern, det kan behövas för det blir nog kallt i huset om vi inte lyckas fundera ut hur värmepumpen fungerar...

Idag var vi och valde ut kakel till badrummet, det måste bli fixat innan vi kommer hem, vi kan inte vara utan badrum när vi har en bäbis! Det blev beige-röd-brun-orange typ. Svårt att förklara. Jag lägger in en bild när det är färdigt istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar