tisdag 27 september 2011

>1600!

Sötare än så här blir man inte!


Han börjar bli så stor och rund och gosig tycker vi, det är nog inte han som är liten det är de andra bäbisarna som är onormalt stora... Idag sprängde han 1600-gramsvallen, stora pojken! Id-bandet på foten börjar bli tight, så stor har han blivit!

Ligga och vrida sig på skötbordet är också skönt:


Det här är egentligen det enda tillfället han kan ligga och sträcka ut sig. Både när han ligger i sängen och på bröstet har vi fått stränga förhållningsorder om att se till att han ligger ihopkrupen med alla ben och armar ihopsamlade nära kroppen.

Idag var det dags för veckans bad, när han kommer hem ska vi bada oftare, men som det är nu blir han så trött så det är bäst att göra som personalen säger och inte överbada honom! I alla fall trivdes han ganska bra i vattnet efter en stund, nästan så han somnade i vattnet:



Han blir nog en riktig badpojke så småningom, till våren blir det babysim!

Men så här såg det ut vid första kontakten med vattnet.... Inte så roligt... Men ett bevis på att man kan skrika och protestera även om man är en vecka 32+0!



Det är lite intressant att studera olika pappatyper här på avdelningen - vissa är sådana som sitter känguru (hudnära omvårdnad) så fort de får chansen, sitter och beundrar bäbisen resten av tiden, hämtar mjölk, lämnar mjölk i kylrummet, byter (nästan alla) blöjor, även på natten (två gånger inom fem minuter inatt), badar, gullar, tycker att barnet är det bästa och sötaste som finns, ständigt skriver om barnets framsteg på Facebook och får dåligt samvete när han måste åka iväg på något ärende. Detta är Jocke. Sedan finns det de som hellre ligger framför tv:n i allrummet och tittar på film hela dagen och varierar detta med att gå ut och röka då och då trots att hans barn föddes igår och redan har en shunt inopererad i huvudet. Tur att jag valt rätt man...

På tal om blöjbyte två gånger inom fem minuter. Vilhelm var ju lite trög i magen igår kväll - det släppte inatt klockan tre när det var Jockes tur att mata. Han började med att byta nerkissat lakan och nerbajsad blöja, och sedan en till nerbajsad blöja efter att han masserat VIlhelms mage för att få igång den mer. Vilket tålamod... Själv har jag haft ont i huvudet hela dagen... Jobbigt att vara förälder...

Nu ska jag faktiskt sova lite, inatt är det jag som ska upp klockan tre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar