fredag 12 oktober 2012

Var är örat?

Bara för att påminna alla igen - jag har helt utan tvekan det intelligentaste barnet någonsin! När man frågan Vilhelm "Var är örat?" drar han i sina öron. Det kommer bli något stort av honom. Doktor kanske? Är man doktor är det ju bra att veta var öronen sitter. Nu jobbar vi vidare på "Vär är näsan?" och "Var är foten?" och kanske "Kan du klappa lilla magen?".
 
Som ni kanske märker (från "Klappa lilla magen"...) har vi varit på Klapp och Klang i Köping idag och eftersom Jocke jobbade eftermiddag följde han också med. Vilhelm har inte tålamod att sitta stilla i mer än fem sekunder i taget men han tycker om att krypa runt i kyrkan och titta på lamporna och fönstren och de andra barnen och när han fick en boll att skaka på till en av sångerna satt han faktiskt stilla nästan hela sången. Annars satt Jocke och jag och sjöng själva största delen av tiden....
 
Vi träffade lilla Elmas mamma där och blev hembjudna till dem på lunch och Vilhelm åt nästan en hel ettårsburk moussaka, jag som bara brukar ge Vilhelm en halv, nu måste jag börja öka hans portioner! Han kommer väga minst 10 kilo vid nästa bvc-besök. Kanske 24 kilo om han får lite större portioner efterrätt också.
 
Gissa vad Vilhelm har gjort idag? Dammsugit som vanligt. Idag var det marsvinsburarna som behövde städas:
 


"Nej, nu har jag inte tid längre, jag måste städa vidare...."


"......spegeln måste putsas!"



Vilhelm drog ner sin spegel från väggen och gick in i duschen och hämtade skrapan. Var får han allt ifrån? Är det för att jag putsade fönstren med honom i bärsjalen förra året? Jag har skadat honom för livet.

Nu är mormor och morfar hemma från semestern. De hade med sig lite presenter till Vilhelm:

 
Ett förkläde till pepparkaksbaket, en handduk till babysimmet, en haklapp som han inte ska fläcka ner med banan och en t-shirt till semesterresan.
 
Imorgon ska jag jobba för första gången på 1.5 månad. Hoppas att datasystemet inte har genomgått några stora förändringar, jag ska ju jobba ensam. Erikslund, here I come!
 
Nu ska jag ladda upp för morgondagens mammaträning med lite popcorn. Eller choklad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar