fredag 20 juli 2012

Grisen och vaniljsåsen

Semestern måste utnyttjas till fullo till sista dagen och jag behöver barnsäkra gardiner och nya blommor till lådan framför köksfönstret. Därför åkte vi idag till Åsby i Hallstahammar. Barnsäkra gardiner innebär gardiner som inte hänger ner på golvet för att förhindra att Vilhelm drar i dem och får en gardinstång över sig och bryter ryggen. Inget katastroftänk alls...

Spännande rök i vattnet:


Leksaksavdelningen. Den här tyckte jag inte var så rolig och tyckte inte att Vilhelm skulle ta med sig den hem.


Fina blommor gör Vilhelm glad:



Men de har inte bara blommor och inredning där utan också ett litet minizoo. Grisarna i Hallstahammar var lika spännande som grisarna i Sundsvall, speciellt när de låg så nära stängslet så att han hade kunnat känna lite på den. Men där satte jag stopp, grisen var lite, lite lerig och Vilhelm vill ju gärna ha sina händer i munnen. Inte så bra kombination tyckte mamma.


Kaniner är också roliga:



Men en liten leksak fick han ändå med sig hem (och en skylt till dörren på hans rum) - en grön larv!


Först var den lite otäck att känna på men efter ett tag vaisade han den stackars larven ingen respekt utan drog den i ögonen och håret. Det är inte lätt att vara leksak och gosedjur till våldsamma Vilhelm.

På kvällen blev det grillning med mormor, morfar och moster och till efterrätt blev det en ovanligt god vinbärspaj med maräng.


Eftersom det fortfarande är semester och man inte ska ha några regler på semestern fick VIlhelm smaka lite vaniljsås. Lika gott som glass!

"Ge mig mer sås! Nu!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar