söndag 12 december 2010

7/12 New York

Jocke berättade precis att flygresan igår var den värsta han varit med om, hmmmm hur kunde jag sova igenom det? Hur trött var jag egentligen?

Det blev inte riktigt så att vi gick upp klockan fem idag. Men ändå klockan 7 LA-tid så jag får väl vara lite stolt över mig själv ändå. Återigen – I love vacation! Jocke har åter igen tagit på sig uppgiften att gå ut och köpa frukost, så borde det vara hemma också!

Resten av dagen har vi tillbringat frysande – vi har tittat på de små affärerna runt Herald Square och frusit, ätit crêpes till lunch och frusit, letat efter frimärken och postlåda och frusit, stått i kö till discount musikalbiljetter och frusit, ätit pizza och frusit, ätit bakelse och donut och frusit, shoppat och frusit och tittat på musikal och frusit.

Okej, dagen i lite mer detalj: Eftersom vi är lite efter tidsmässigt var vi inte redo för stan förens efter lunch, så vi hann lagom med en kort liten tur till Herald Square där vi tittade på skridskoåkare och julgran och åt en crêpe till lunch varefter vi gick vidare på jakt efter frimärken – det är omöjligt att hitta någon som säljer frimärken här! Och om man lyckas hitta frimärken är det ännu omöjligare att hitta en postlåda! Men vi gav inte upp och när vi väl hittade ett postkontor köpte vi på oss ett lager frimärken som beräknas räcka tills nästa torsdag.

Idag såg vi faktiskt utsikten från hotellrummet också, det var lite för mörkt igår när vi kom fram:

Kallt i biljettkön:

Sen gick vi och ställde oss i musikalkön – kön som leder till en biljettlucka där man kan köpa musikalbiljetter till halva priset. Vi fick riktigt bra biljetter till ”The Phantom of the Opera”! Efter det hände det egentligen inte så mycket resten av eftermiddagen – shopping, letande efter Target (vi behöver en resevåg så vi kan väga våra resväskor innan vi åker hem och fördela vikten mellan dem!) och äta pizza. Pizzadieten börjar kännas ganska påfrestande nu…

Högt hus vid Herald Square:

Empire State Building:

Kallt vid isbanan på Herald Square:

Fint hus:

Crepe:
Den konstiga minen kanske beror på kylan...

Times Square (och kallt i biljettkön....):

Toys´R´Us. Den största leksaksaffär jag sett. Vi hade ingen anledning att gå in men kände att det här ville vi inte missa. Ingen vanlig svensk affär direkt....

Sen hittade vi en hel rad med polisbilar - det var två kvarter med en rad polisbilar, så vi trodde att det hande hänt något allvarligt. Men det visade sig att ungefär alla New Yorks poliser hade fikapaus på samma ställe. Hmmm, intressant!

Middag:
På Forever21 hittade jag världens finaste häftapparat. Jag har nog egentligen inte så mycket användning för den, men hittar man en så här fin måste man faktiskt köpa den!
Här är en obeghaglig blid - påminner om "The Ring"....
Musikalbiljetter:

På väg ut:

Musikal!

Musikalsalongen:
Fint tak var det också:

Musikalen var jättebra! ….och Jocke var glad över ”Nightwish-musiken”…. Men det roligaste var nästan toalettbesöket i pausen – det var en tant där som hade som uppgift att se till att allt flöt på bra och att alla hann gå på toaletten på 15 minuter. Så hon stod där i mitten av restroomet och dirigerade alla var de skulle gå med utrop som ”gå in där!”, ”skynda er!”, ”bara 10 minuter kvar!”, ”stanna inte kvar här om ni är färdiga!”, ”ni måste spola i toaletten!”, ”vem har inte spolat?”. Hihihi!

En sak jag funderade på – kan man säga ”youtuba”? Man säger ju ”Facebooka” och ”googla”, och idag sa Jocke ”youtuba”. Kanske går bra.

Vi avslutade dagen med kaffe/te och en bakelse.

Imorgon ska vi gå söderut och se vad vi hittar där. Macys hoppas jag. Det ligger på 34:e gatan har jag kollat upp nu.

34:e gatan, glöm aldrig det! (Alla Sällskapsresan-fans känner igen den referensen…)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar