tisdag 14 december 2010

14/12 Philadelphia

Äntligen hade vi ett hotell som serverade frukost! Lyxigt! Fast från och med fredag kommer vi alltid ha frukost i samma byggnad - alltså när vi kommer hem till lägenheten igen!

Museum of art, förmiddagen tillbringades i dess skulpturträdgård:


Där hade de denna:
Älgar och naken vikingakvinna.

Men egentligen var det för denna mans skull Jocke ville åka dit:

Rocky!

Rockys fotspår:


Rockys trappa (hamnade utanför bild men den finns där...)


Sen var det slut på Rockygrejer. Här är jag framför Museum of Art:


Philadelphia:


Ser ni svenska flaggan?

Här är den!


Brrrrr! Fruktansvärt kallt och blåsigt idag! Vi frös så det kändes som att öronen skulle lossna.


Sculpture square eller något liknande tror jag det här torget hette. Här är jag med monopolstrykjärnet och håret i ansiktet:


Åh nej! Jocke välter dominobrickorna!


Kallt, kallt, kallt! Till och med Jocke blev jätteglad när han fick syn på Macys, så vi gick in och värmde oss. Och hittade lite saker såklart. Jag köpte två par örhängen som jag egentligen tänkte köpa i San Francisco (och nu var det 30% rabatt på dem så det var ju bra att jag väntade), och Jocke hittade en tröja. Och självklart hittade vi en julgran:

Men till slut var vi tvugna att lämna Macys. Victorias Secret och HM blev det. Akut brist på rena strumpor råder i vår resväska. Och eftersom vi är så täta så köper vi nya istället för att tvätta. Eller så var det kanske inte...

På vägen hem från shoppingen hann vi med lite mer turistande. Här är Liberty Bell:
För att få komma in och titta på den var man tvungen att klä av sig ytterkladerna, snurra runt framför en vakt så att han kunde se vår waistline (så att vi inte hade ett bombbälte runt midjan....?), och låtde dem gå igenom våra påsar och väskor. Vad är det som är så speciellt med den här klockan egentligen?

Väl tillbaka på hotellet stötte vi på lite problem - det var något konstigt med den öppna spisen igår, det var eb sån där med gastuber i, och imorse när vi vaknade luktade det ganska mycket gas i rummet så någon typ av läckage hade det varit. I receptionen sa de att de skulle ta en titt på det uner dagen. I alla fall så fick vi erbjudandet att byta rum när vi kom tillbaka för det var tydligen nåt fel på den där spisen. Så nu sitter vi i ett mycket större rum med utsikt över bron - inte helt fel!
Sen fick vi roomservice med lite fika också:
Dagens shopping - äntligen hittade jag ett par svarta mjuka byxor! Tröjan är Jockes, han har blivit lite amerikaniserad tror jag visst!
Nu ska vi ut och äta "avslutning på semestern-middag" på italiensk restaurang. Vi längtar efter pasta och riktig mat!

Imorgon är det dags för sista stoppet på resan - tillbaka till New York och på torsdag blir det Newark-Köpenhamn-Arlanda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar