lördag 11 december 2010

5/12 Bilkö, Mojave National Presereve, Pasadena

Sov alldeles för länge. Det var dumt, för nu blev det så att när vi skulle checka ut så skulle resten av hotellet också checka ut. Det tog en halvtimme att komma fram till utcheckningsdisken, och eftersom allt redan var förbetalat tog det ungefär tre sekunder att checka ut när vi väl kom fram - irriterande...

Sen ställde vi oss i kön till de som skulle hämta bilen från parkeringen. Där satt vi också en stund:
Men det var inte så farligt ändå, trodde vi skulle få vänta längre.

Men vi visste inte vad som väntade utanför Las Vegas. Världens längsta bilkö. Det tog tre timmar att åka 17 miles (27,2 km), varav en timme gick åt till att tanka, gå på toa och köpa en macka. Vi stod i toalettkö i 30 minuter! Har aldrig sett en längre toalettkö! De stackars mackägarna fick väl en chock när det samtidigt kom 100-tals personer till deras lilla mack som ville tanka, handla och använda deras två toaletter.... Men jag antar att alla tänkte som oss - man vet inte hur långt det är till nästa ställe och med den hastigheten det gick visade det sig vara några timmar till nästa ställe....

Så det kändes också som ett stort slöseri på tid.

Och när vi väl kom fram till vägarbetet visade det sig att det som höll upp trafiken var två avstängda fil. Hur kan det bli flera mils kö på grund av två avstängda filer på en fyrafilig väg? Jag förstår ingenting... Men det säger väl lite om hur mycket trafik det egentligen är mellan Las Vegas och Los Angeles en vanlig söndageftermiddag. Någon i toalettkön sa till och med att de varit med om värre.... Usch!

Men efter vägarbetet blev det bättre, här genom Mojave National Preserve:
Stundtals ganska tomt...

Förra veckan hade vi 23000 miles, nu har vi 24000! 100 miles på en vecka, inte illa!
Solnedgång över Barstow:

Trafik, trafik. Och regnoväder på ingång.
Regnovädret gjorde så att vi kom ännu mer efter vår planering.... Så den resan som skulle ta runt fyra timmar tog istället åtta. Blä säger vi om det!

Till slut var vi äntligen framme i Pasadena, bara sju minuter föresenade till Judiths hannuka-middag. Vad gott det var med riktigt mat igen! Och Judiths mat är ju alltid god, så det hade inte spelat någon roll vad hon bjudit på, vi hade glatt ätit det ändå! Men idag blev det i alla fall potatispannkakor, ratatouille (stavning?) en indisk blomkålsrätt och till efterrätt en rätt med apelsin och tranbär. Mmmmm!

En avslutande bild på deltagarna - jag, Judith, några grannar och den nya hyresgästen Max (the nice one!):

....och såklart Popo som fyllde 20 år idag! Av mig fick hon en burk tonfisk som ska avnjutas små bitar i taget för att inte störa hennes känsliga antibiotikatrasiga mage

Jag försökte få ett fint kort på mig och katterna, det gick väl lite sådär kan man säga.... Popo är alltid snäll men Shimmy vill inte sitta stilla!

Jocke är mer bestämd, eller håller fast hårdare så att hon inte kommer loss... Då får hon samma irriterade min som Lisa därhemma:

Så jag och Judith gjorde ett försök tillsammans, med varsin katt, men det gick inte heller så bra:
Sen hade vi väldigt bråttom att tvätta, packa och väga väskor och kolla mailen eftersom vi inte kommer ha internet i New York. Shimmy var inte så hjälpsam där heller:
Imorgon blir det New York!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar