tisdag 22 maj 2012

Smörgåsrån och leverpastej är blä

Jag sitter och tittar på Vilhelms blivande fru Estelles dop och nu har stämninen börjat bli lite anstängd där framme vid dopfunten - Estelle skriker och nappen åkte fram. Minsann, Estelle använder Mam-napp. Hur kommer det sig att hon inte får kväljningar av den? Vilhelm skötte sig bättre på sitt dop, fast det var i och för sig inte lika långdraget heller.

Idag var det ledig dag så vi har grejat hela dagen. Vi började med bvc, sköterskan hade tänkt sig att göra BOEL-testet. Det gick lite så där - först tittade Vilhelm på pinnen precis som han skulle, sedan fick han syn på sköterskan och mig och datan och nallen i fönstret och då var BOEL-pinnen ointressant. Vi ska prova om någon månad igen...

Men vikten och längden var jättebra! 6345 gram och 64 cm - han har växt ifatt understa normalkurvan på längden! Bara vikten kvar nu då.

Vi åkte hem och gungade istället:


Fika:



Om vi ska äta chokladmuffins måste ju Vilhelm också få fika - det blev ett smörgåsrån som smakade blä. Men Vilhelm åt upp hela rånet ändå och var lika glad efteråt igen.

På tal om blä så blandade vi i lite leverpastej i Vilhelms spahetti/tomatlunch. Blä, blä, blä. Men han åt upp det också och var precis lika glad efterråt igen.

Klappa marsvinen:



Eller rättare sagt dra i pälsen och peta på nosen....

På eftermiddagen var det ungefär 120 grader på altanen så vi fick byta sida.  Vilhelm ligger och pratar (skriker) med äppelträdet:



Och vi bara fikar och fikar....


Leka med pappa:



Imorse insåg vi att Vilhelm inte har mycket sommarkläder. Men nu har han både linnen och t-shirts och sommarpyjamasar. Titta så glad han blev:


Vilhelm var inte glad ikväll. Först fick han sitta i stolen och vänta på middagen för länge, enligt honom, efter det var ingenting bra. Han var så arg och vägrade äta och ingenting var roligt. Det fick bli en baklängesmiddag eftersom det enda han kunde tänka sig att äta var efterrätt, men efter lite fruktmos var det inga problem att äta fisk och potatis. Ibland undrar jag hur bebisar fungerar egentligen, huvudsaken är att han åt en ordentlig middag. Typiskt mammatänkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar