onsdag 5 oktober 2011

Barnvagn, kakel, mumintroll och bullar

Så här sitter Vilhelm helst om han själv får välja, väldigt långt från hur prematurspecialisten rekommenderade oss att ha honom...

...och jag sitter så konstigt för att Jocke sa till mig att hålla händerna borta från Vilhelm när han tog kortet... Och jag ser att blöjan sitter väldigt farligt mycket på sned, men det gick bra, inget läckage.

Hur ska jag förresten klara mig utan sjukhusrocken när jag kommer hem? Det kommer kännas jättekonstigt att bära runt på Vilhelm i sina vanliga kläder.

Lite nyprovade kläder idag, den här är från Jockes familj:
Tyvärr kissade han ner den efter några minuter, men den var ju fin så länge den var på!

Nästa body kräktes han gul Protovit-vitamin på....

Så vi avvecklade det där med kläder en stund.

Jocke var och hämtade barnvagnen idag, titta vad fin!

 Silverglitter på liggdelen och en brun sittdel, hoppas Vilhelm kommer trivas i den.

Dessutom hämtade Jocke kaklet vi beställt, så nu väntar vi bara på att det ska sättas upp av sig själv så att vi har ett badrum igen:

Här är något gulligt! Spjälskydd till spjälsängen med mumintrollen på:
 Hoppas han inte blir rädd för dem, de är nog ganska stora ur hans perspektiv...

Sedan klappade Jocke marsvinen bakom öronen en stund och åkte sedan tillbaka till sjukhuset.


Här är de nyopererade Lurvis och Anders - Anders för felslitna tänder och Lurvis för en tumör, men båda verkar pigga och glada nu som tur är!

Inför middagen blev det dags att ta på kläder igen, han ska inte ligga i sin säng utan kläder nu när han inte har värmemadrassen. De här kläderna har han varken kissat eller kräkts på än så länge, vi får se hur länge det förblir så:

Idag har vi amningsvägt honom inför varje måltid och därefter dragit av det han har ammat från sondmaten. De flesta måltider han han fått i sig 25 gram mjölk och då bara behövt komplettera med 15 gram i sonden. Alla tycker han är så duktig! Han ska ju inte ens kunna amma än! Men vi jobbar på så att han kan bli av med somden så snart som möjligt, han drar ju bara ut den hela tiden (eller nyser ut den...).

Jag trodde han skulle ha svårt att klara sig i tre timmar nu när han får mindre mat (han har ju säkert fått i sig lika mycket extra de senaste dagarna men eftersom jag inte har vägt honom har jag inte haft någon koll på det) men han fortsätter säga till var tredje timme, varken mer eller mindre. Duktiga lilla älsklingen!

Men inatt blir det ingen amning klockan tre i alla fall, om han inte väldigt gärna vill förstås, jag kan ju inte säga nej om min son är hungrig! Hoppas han är lika trött som jag och inte orkar.

Dessutom:
Tack svärmor och svägerskan för bullarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar