tisdag 6 november 2012

Babysimmästaren

Vi verkar ha fått en riktig babysimmästare! Varje gång vi ska lära oss någon ny övning på babysimmet lär sig Vilhelm den på en gång varpå läraren säger "Titta på Vilhelm, så ska ni göra!". Igår sa en av de andra mammorna att Vilhelm utan tvekan var den sötaste i hela gruppen eftersom han är så glad och positiv hela tiden, det var roligt att höra!
 
Igår var det slutligen dags att doppa de stackars barnens huvud under ytan. Att trycka ner min älskade son under ytan var mer än en vattenrädd mamma klarade av så Jocke fick göra det istället. Men det var nog mer traumatiskt för mig än för Vilhelm, som vanligt. Han var så upptagen av att leka med sin boll så han märkte nog knappt att han var under ytan istället för ovanför.
 
Jag har kommit på ett sätt att få honom att ligga stilla när vi byter blöja - vi sjunger Imse vimse spindel och kanske en liten Bä, bä vita lamm eller en Ekorr´n satt i granen. Får Vilhelm en sång kan han tänka sig att till och med ligga stilla genom ett helt bajsblöjebyte. Ikväll glömde jag, hemska tanke, bort att Vilhelm vill ha en sång till blöjbytet så han fick säga till på skarpen genom att börja göra Imse vimse-rörelserna. Då fattade tröga mamma vad han behövde!
 
Vilhelm visar musklerna i spännarlinnet:
 

2 kommentarer:

  1. Söt han är Vilhelm! :) Funderar också på babysim om ett tag. Vad gör man för något? Tack för en bra blogg :)

    SvaraRadera
  2. Tack =) Egentligen handlar babysimmet mest om att ge barnen vattenvana, så det är mycket plask och att hälla vatten över deras huvud och lite sånt så att de inte ska bli rädda om de kommer under ytan. Vilhelm tycker det är jätteroligt och även om vi föräldrar inte tycker att det händer så mycket så är han jättetrött efteråt så han verkar verkligen få ut något av det!

    SvaraRadera