onsdag 11 januari 2012

Tremånadersbäbis

Jädrans vad snygga vi blev i våra nya skidkläder!


Vilhelm och vi har precis kommit hem från bvc - 3,5 kilo väger han nu! Och 54,5 cm lång. Stora pojken! Men bäst av allt - sköterskan sa att han är precis som en tremånadersbäbis, alltså ligger han bara 1 månad efter i utvecklingen trots att han egentligen borde ligga nästan tre månader efter. Han är så duktig! Han är så duktig så att jag till och med glömde berätta för sköterskan att han börjat gripa efter saker, det får bli en glad överraksning till nästa besök. 


En glad överraskning för oss är att han kan acceptera att sitta i babysittern eller ligga i babygymmet en stund då och då, det är tacksamt för våra stackars armar nu när han snart är en riktigt tungviktare!

Just ja, vi hade ju fyramånaderskalas i fredags. Av Linnéa fick han en ny napp:


Den är inte riktigt lika god som den hon slarvade bort för honom men han kan i alla fall acceptera den om alternativet är att inte ha någon napp alls... Av farmor fick han en väldigt intressant bitring som också är en skallra, snart tar han nog tag i den själv också!

Ser han inte väldigt proper och prydlig ut i sin stickade tröja?


Ligga i babygymmet och skratta lite:


Igår kväll vet jag inte riktigt vad han höll på med - Jocke hade gått och lagt sig och hade Vilhelm bredvid sig i sängen, men Vilhelm brydde sig inte ett dugg om Jocke utan istället så låg han och pratade med och skattade åt någon som låg på min tomma sida av sängen. Han har då för konstiga idéer ibland....


Titta på tv:


Nu är han som en bäbis ska vara - avskavd på bakhuvudet... Hur kan det ha gått till när vi bär på honom i stort sett hela tiden? Måste ha hänt under natten. Han sover ju som en jag-vet-inte-vad, inatt blev det nio timmar!


Dopet är äntligen inbokat - med väldigt kort varsel fick det bli den 29/1. Hade vi inte tagit det datumet fanns det ingen tid som passade förens i maj och då är dopklänningen garanterat för liten! Det är krångligt med mormödrar och morfäder som jobbar helg, mostrar som ska till Tanzania i en hel månad och skidsemestrar som ska klaras av... 

Nu låter det som att Vilhelm är på väg att vakna, han har spottat ut nappen och sitter och snarkar som en hel karl!

1 kommentar: