söndag 3 juli 2011

Stockholmsweekend

Nu är vi hemma igen efter en helg med sevärdheter och god mat i:
 Stockholm!

Lördagen inleddes med en båttur genom skärgården till Gustavsberg:
 Där gick vi till:
 Porslinsmuséet! Där fanns det många fina serviser och tallrikar att titta på, hmmm, undrar varför pappa och Jocle var glada att slippa följa med, det var ju faktiskt jätteroligt att se! Dessutom hade de en väldigt bra Iitala-outlet där jag hittade fyra tallrikar till servisen, så nu är den i stort sett komplett och alla kan bli bjudna på julgröt till jul (om det inte är fler än nio personer som kommer, annars får vi äta gröten i omgångar...).

Här har vi båten:

Lunch på vägen hem, abborre:
 Det här får bli enda gången innan 21 november som jag äter abborre, det är ju egentligen en "förbjuden" fisk (ska ätas så sällan som möjligt enligt livsmedelsverket). Men gott var det i alla fall!

Skärgården var fin den också:

När vi kommit tillbaka till Stockholm var klockan inte så mycket som vi trodde den skulle vara så vi gick vidare till Livrustkammaren där de hade en utställning som hette "Kungligt vintage" och bestod av olika drottningars och andra kungligheters klänningar under 1900-talet:

Efter en tur i Storkyrkan och lite shopping i Gamla Stan var vi helt slut i fötterna och köpte vi med oss varsin sallad och efterrätt till hotellrummet. Men fötterna återhämtade sig så vi orkade med en kvällspromenad genom stan också.

Söndag - Waldemars Udde och Lars Wallins klänningsutställning:


Lite natur hann vi med också eftersom vi var där en timme för tidigt... Svanar med ungar:

Efter klänningarna blev det Liljevalchs utställning Drömrummet, men det roligaste var nog en reklamaffisch för muséet - "Liljevalchs - mindre och roligare" Haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar